Eredeti tiramisu recept

 
Hozzávalók:
4 nagyon friss tojás,
3 cs.vaníliás cukor,
3 ek.k.cukor,
50 dkg mascarpone (natúr tejszínes krémsajt),
1-2 evőkanál martini vagy konyak,
kb.40 db babapiskóta,
a piskóta áztatásához:3 dl erős feketekávé,
7-8 evőkanál kristálycukor,egy kupica konyak.
a tetejére:2-3 ek.cukrozatlan kakaópor.
 
Elkészítés:

A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk.
Akkor jó,ha a cukor elolvadt,a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű.
A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk,majd a martinival vagy konyakkal
 ízesítjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk.
A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral meg a konyakkal összekeverjük.
A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk,majd amikor megszívta magát,
kissé lecsöpögtetve,egy rétegben tálcára rakosgatjuk.A fele krémet egyenletesen
rárakosgatjuk.A többi krémet a tetejére meg az oldalára kenjük,végül kakaóport szitálunk rá.
Hűtőszekrényben kb.fél órát állni hagyjuk.
 
Tanácsok:

Fontos,hogy a sajtkrém hideg legyen,csak így lesz kemény a krém.
(Ha mégis lágyra sikerülne,akkor egy evőkanálnyi zselatint oldjunk
 fel egy deci vízben és keverjük a krémhez.)
Magában is tálalhatjuk,de adhatunk mellé vaníliasodót vagy
 gyümölcssalátát is. A rumot rumaromával is helyettesíthetjük.

Elkészítési idő: 30 perc

Kategória: Nincs kategorizálva | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólás