Méteres sütemény

 

Hozzávalók:
Tésztához:
4 tojás sárgája
25 dkg porcukor
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 dl víz
1 dl olaj
4 tojásfehérje felverve
2 evőkanál kakaópor +1 evőkanál víz
Krém:
2 dl tejben 1 csomag epres puding megfőzve, lehűtve
ehhez hozzáadunk: 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 4 evőkanál rum
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, jól kikeverjük.
A felvert tojásfehérjéket óvatosan hozzákeverjük.
A tésztát kétfelé vesszük, egyik feléhez tesszük a kakaóport és a plusz vizet.
Két őzgerinc formában megsütjük a fehér és a barna tésztát.
Ha kihűlt, felszeleteljük.
A fehér és barna tésztát váltogatva rakosgatjuk egymás után a
krémmel összeragasztva. Ha kész jól összenyomkodjuk és csokoládémázzal
bevonjuk.Ha a máz megszilárdult, átlósan szeleteljük, mint a bejglit.
Így a szeletek csíkosak lesznek.
Kategória: Nincs kategorizálva | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólás